Vrede over Jeruzalem.

Joop Gilhuis

Psalm 122.Van David. Bedevaartslied.

Vrede over Jeruzalem.

Toen men hét zei, werd ik verheugd,
ik sprong toen op van zielenvreugd.
Wij gaan nu naar het Huis des Heren,
om daar Zijn Grote Naam te eren.

Iedere stam komt daar bijeen,
om God te loven zeer sereen.
Het is een voorschrift van de Heer,
om in De Stad Zijn Naam te eren.

Vrede zij u en tussen uw muren,
moge u nu rusten, rond uw vuren.
Ook mijne broeders en al mijn vrinden,
mogen deze zaligheid hier vinden.

Hier staan de zetels der gerechtigheid,
daarmee heeft Koning David God verblijdt.
In het Huis van onze God en Heer,
wil ik het goede doen en Hem Eren.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrede over Jeruzalem.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.