De ware God alleen de eer!

Joop Gilhuis

Psalm 115
De ware God alleen de eer!

Niet ons, niet ons, o Heer, maar Uw Naam alléén zij Eer,
Uw Genadigheid en Trouw bevestigd U keer op keer.
Waarom zouden anarchisten zeggen:"Waar's toch hun God."
ons antwoord is:"Hij's in de Hemel, glimlacht om uw spot."

Hij doet al wat Hem behaagt en lacht om al hun goden,
gemaakt van zilver en van goud, z'helpen niet in noden,
z'Hebben een mond maar spreken niet, ook ogen die niet zien,
oren, die niet horen, neuz'n die niet ruiken bovendien.

zij 'Hebben handen die niet tasten, voeten van keihard steen,
zij kunnen dus niet lopen en hun keel geeft geen geween.
Wie hen maakten en vertrouwen, zullen worden als zij,
zij kijken altijd droevig en ook niets maakt hen meer blij.

Maar Israël vertrouwt op hun levende God en Heer,
Hij is hun hulp in tegenspoed; en als schild, telkenkere.
U die d' Heer vreest, vertrouw dan geheel en al op Hem,
Hij is hun hulp, schild tot in het heerlijk Jeruzalem.

De Heer heeft onzer gedacht; Hij zal ons dus zegenen,
op Israël's en Aäron's huis, zal 't zegen regenen.
Hij Zegent, wie Hem vrezen, de kleinen en de groten,
de Heer mag u vermeerderen uit Israël's schoten.

Gezegend bent U, door God, die hemel en aarde schiep,
d'Hemel is van God, d'aarde voor de mens, toen Adam sliep.
In stilte gedaalde doden, kunn'n geen eer bewijzen,
maar wij, wij die leven, zullen altoos d'Heiland prijzen.

Van nu aan tot in alle eeuwigheden,
Halleluja!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De ware God alleen de eer!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.