INLOGGEN
«»

De zegen voor de Rechtvaardige!

Psalm 112
De zegen voor de Rechtvaardige!

Zalig is de mens die God lof toe zingt,
en zichzelf met Zijn Wetten heeft omringd.
Zijn kind' ren zijn vorsten op dee'z aarde,
zij zijn echt gezegend en van waarde.

Door zijn eerlijkheid bekend in het land,
blijft de overvloed van zijn huis in stand!
Voor d' oprechten gaan de lichten branden,
elke bron wordt goud, verdient door handen.

Ge-na-dig en liefdevol me-de-le-ven,
door God's Hand aan de mens gegeven!
Zij die dit doen en dat ook betogen,
zijn parels, een sieraad voor God's ogen!

Voorspoed op d' weg, voor die wél wil lenen,
die ook met een strop, zich kan verenen!
Zijn hart is vol vertrouwen op zijn God,
hij is niet bang, heeft vreugde in 't gebod!

Hij deelt al zijn rijkdom met de armen,
die zich aan zijn eerlijkheid verwarmen.
d' Godd'loze ergert zich, knarst zijn tanden,
want hij staat nog steeds met lege handen!

Hij wordt door haat en nijdigheid verteerd,
omdat hij bewust zonder God verkeerd.
Hij die echter rechtvaardig leeft en doet,
Heeft het in leven en in sterven goed!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zegen voor de Rechtvaardige!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.