De weldaden des Heren

Joop Gilhuis

De weldaden des Heren. Psalm 111.

Halleluja, 'k zal de Heer met 't ganse hart loven,
in d' kring der op-rechten, de gemeente en hierboven.
Groot zijn de werken des Heren, na te speuren door velen,
Majesteit, Luister, Gerechtigheid, zijn niet t' verhelen.

Hij heeft voor Zijn wonderen een gedachtenis gesticht,
genadig en barmhartig is d' Heer in zijn eeuwig Licht.
Hij gaf s-p-i-j-ze aan wie Hem vrezen, gedenkt Zijn Verbond,
Hij deed Zijn volk de kracht van Zijn werken kennen, terstond.

Door hun d-erven der heidenen te geven voor eeuwig,
werden d' Werken Zijner Handen, Waarheid, Recht en Stevig.
Betrouwbaar Zijn de bevelen, voor immer vastgesteld,
volbracht in de Waarheid, Zijn Oprechtheid word steeds vermeld.

Hij heeft Zijn volk verlossing gezonden, Zijn Verbond staat vast,
Heilig, Geducht is Zijn Naam die in alle eeuwen past.
De vreze des Heren is het begin van de wijsheid,
die een goed inzicht hebben en betrachten de waarheid.

Zijn Lof houd eeuwig stand !
AMEN !

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De weldaden des Heren’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.