INLOGGEN
«»

Majesteit van Gods Koninkrijk.

Psalm 97.Van David? De Heer de Rechtvaardige Rechter.

Majesteit van Gods Koninkrijk.

De Heer is Koning, de mens op de aarde juicht,
veel kustlanden juichen, zijn daardoor overtuigd.
Rondom Hem zijn wolken en donkerheid paraat,
gerechtigheid en Recht is de grondslag, die staat.

Van Zijn Troon, gaat een vuur uit, dat doet verlammen,
het zet Zijn tegenstanders rondom in vlammen.
Voor Zijn Aangezicht uit, verlicht bliksem de wereld,
de aarde ziet het en zij beeft, haar adem aarzelt.

De bergen smelten als was voor het Aanschijn des Heren,
voor het Aanschijn van de Heer der ganse aarde, verteren.
De Hemelen verkondigen Zijn Gerechtigheid,
en alle volkeren zien Zijn Grote Heerlijkheid.

Alle beeldendienaars zullen ook worden beschaamd,
die zich op efods beroemen worden vereenzaamd.
Buigt u voor de Heer neder, alle U goden, buig,
ook Sion heeft het gehoord en uit zich in gejuich.

Dochters van Juda hebben gejuicht om de Ge richten,
U nu, bent Rechtvaardig, die komt, om Vrede te stichten.
Want U Heer bent de Allerhoogste op de aarde,
U bent Zeer Hoog verheven, die ons steeds bewaarde.

Zo hoog verheven boven alle goden die niets zijn,
Ik Ben die Ik Ben, Mijn Bliksem, stort hen in het ravijn.
U die God liefheeft, haat het kwade en de efod,
Hij bewaart de zielen van Zijn Gunstgenoten vlot.

Hij redt hen nu steeds weer uit de handen van die anarchisten,
het Licht is gezaaid voor de rechtvaardige en hulpeloze.
Hij geeft veel vreugde voor de oprechten van hart,
U rechtvaardigen verheugt u nu zonder smart.

U rechtvaardigen, verheugd u in de Heer,
en looft dan Zijn Heilige Naam met Ere.

Bewerkt door Joop Gilhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Majesteit van Gods Koninkrijk.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.