INLOGGEN
«»

Vermaning om God te loven en eerbied te betonen.

Psalm 96. Van David? De heilstijd voor de volken.

Vermaning om God te loven en eerbied te betonen.

Zingt de Heer een nieuw lied, zingt de Heer U ganse aarde,
Zingt de Heer en prijst Zijn Naam, iedere dag, mijn waarde.
Vertel wie Hij is en hoe groot Zijn daden zijn,
en zeg al de volken, Zijn Heerlijkheid is fijn.

Verhaal al de wonderen aan de natiën rondom,
De Heer is Groot en zeer te prijzen in Zijn Heiligdom.
Hij is een geducht God en staat boven alle goden,
De goden der volken zijn efods*en dus verboden.

Maar de Heer heeft de Hemelen gemaakt vol Glorie,
Majesteit en Sterke Luister, het is Victorie.
Geeft de Heer, U geslachten van de volken,
geeft de Heer eer, laat Zijn Sterkte vertolken.

Geeft nu de Heer de Heerlijkheid van Zijne Naam,
brengt offers en komt in Zijn Voorhoven te saam.
Buigt u neer voor de Heer, in heilig feestgewaad,
beef voor Hem U ganse aarde, weet waar U staat.

Zeg onder de volkeren:"De Heer is Koning,"
vast staat de wereld, als een veilige woning.
Hij zal de volkeren richten in rechtmatigheid,
de Hemel verblijdt zich, de aarde juicht zaligheid.


De zee bruist en haar volheid, ook het veld met gras,
verblijdt zich, bomen van het woud zijn in hun sas.
Blij zijn zij voor de Heer, Hij komt de aarde richten,
de wereld richten in gerechtigheid en plichten.

De volken in Zijn Trouw.

*Efod=Afgodsbeeldje.

Bewerkt door Joop Gilhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vermaning om God te loven en eerbied te betonen.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.