Bede om wraak over de verwoesting van Jeruzalem.

Joop Gilhuis

Psalm 79. Asaf. Bede om wraak over de verwoesting van Jeruzalem.

O God, anarchisten zijn Uw erfdeel binnen gedrongen,
zij hebben Uw Heilige tempel ontwijd en ontgonnen.
Jeruzalem tot puinhopen gemaakt, Uw knechten ontvoerd,
sterken gespaard, de rest aan de vogels van het veld gevoerd.

Zij hebben hun bloed als water vergoten, rondom Uw stad,
er was niemand die hen begroef, ook niemand die U aanbad.
Wij zijn onze buren tot smaad geworden, tot spot en hoon,
hoelang nog Heer? Het is eigenlijk ons verdiende loon.

Hoelang zal Uw boosheid en na-ijver branden als een vuur,
bepaal ons bij de zonden die wij deden van uur tot uur.
Stort Uw grimmigheid uit over de volken die U niet kennen,
over de koninkrijken die U niet belijden maar jennen.

Want zij hebben Jacob verslonden, en ook zijn woonplaats verwoest,
reken de ongerechtigheid der vaders niet toe, wat wel moest.
Uw Barmhartigheid komt ons snel tegen, wij zijn zeer verzwakt,
help ons, o God van ons Heil, laat toch Uw grote Naam intact.

Red ons, doe verzoening over onze zonden, ter wille van Uw Naam,
waarom zouden de anarchisten zeggen:"Waar is hun God, wat een blaam.
Laat voor onze ogen bekend worden onder de anarchisten,
de wraak van het vergoten bloed van Uw volk, door de twisten.

Het zuchten van de gevangenen komt voor Uw aangezicht,
bevrijdt deze slaven, door de Grootheid van Uw Arm, breng licht.
Vergeldt onze buurlanden zevenvoudig in hun boezem,
om de smaad aan U te vergelden, aan dat ruige droesem.

Dan zullen wij, Uw volk; en de schapen die U weidt, U loven,
altijd Uw roem brengen, van geslachte tot geslacht, tot boven.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Gilhuis (Actief sinds: 09-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bede om wraak over de verwoesting van Jeruzalem.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.