INLOGGEN
«»

Bede om spoedige hulp.

Psalm 70. Van David, voor de koorleider. Bij het gedenkoffer.

Bede om spoedige hulp.

O God, haast U om mij te redden, o Heer, wees mij ter hulp,
laat beschaamd worden, die mij belaagt, wegkruipen in zijn schulp.
Dat zij schaamrood worden, die zonder één feit, mij naar het leven staan,
terugdeinzen, te schande worden, die onheil willen en gaan slaan.

Laten zij zich omkeren van schaamte, die daar roepen: Ha, ha !
en dan zo komen tot inkeer en stoppen met hun ge blabla.
Laten allen die U zoeken zich verheugen, Griek of Jood,
en wie Uw heil liefhebben, bestendig zeggen: God is groot.

Ik ben ellendig en tevens arm; o God, haast U toch tot mij !
U bent mijn hulp en mijn bevrijder, Heer wacht niet, maar zet mij vrij.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bede om spoedige hulp.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.