INLOGGEN
«»

Danklied voor Gods Rijke Zegen.

Psalm 65. Van David, voor de koorleider, een lied.

Danklied voor Gods Rijke Zegen.

U komt de stilheid toe maar ook een lofprijzing, o Sions God,
beloften worden aan U ingelost, daar wordt niet mee gespot.
U hoort de gebeden, tot U komt al wat er is en leeft,
mijn ongerechtigheden zijn sterker, mijn gebeente beeft.

Maar mijn overtredingen verzoent U, door Uw liefdemacht,
welzalig, die U verkiest; en mag naderen tot Uw pracht.
Zodat hij daarna mag wonen in de voorhoven van Uw troon,
verzadigd worden met het goede uit Uw huis, is dan zijn loon.

In Uw tempel te mogen zijn nabij het heilige Gods,
met heldendaden antwoordt U, God van ons heil, onze rots.
Geduchte daden door U, gaven ons gerechtigheid en vree,
de einden der aarde vertrouwen U, ja, ook de verste zee.

U, die de bergen vastzet door Uw kracht, omspant met sterkte,
die het bruisen der zeeën doet bedaren, dit ook bewerkte.
Het bruisende van haar golven en het ge rumoer van vele naties,
doet die aan het einde wonen, respect hebben voor, Uw inspiraties.

Waar de morgen gloort en de avond daalt, brengt U gejuich,
U bezoekt het land, verleent het overvloed, ik getuig.
U maakt het wel zeer rijk, de beek van God is vol water,
U bereidt hun koren, U geeft het alles voor later.

U drenkt zijn voren, bevochtigd zijn kluiten door regen,
door regenstromen maakt U het week, geeft het Uw Zegen.
U kroont het jaar van Uw goedheid, door het vette der aarde,
Uw sporen druipen van vet, ook de dreven en de gaarde.

De heuvelen omgorden zich met gejuich en klanken,
zij loven God om Zijn grootheid en willen Hem danken.
De landschappen zijn bekleed met kudden, zo gaaf en mooi,
dalen sieren zich met koren, de korenbloem in tooi.

zij jubelen elkander toe, ook zingen ze erg blij,
Dank U wel, dankt allen God, al dit moois dat maakte Hij.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Danklied voor Gods Rijke Zegen.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.