INLOGGEN
«»

Een vaste Burcht is onze God!

Psalm 46.
Van de Korachieten, voor de koorleider, een lied. Op de wijze van:‘De Jonkvrouwen.’

Een vaste Burcht is onze God!

Een vaste burcht is onze God, een toevlucht voor de zijnen,
een sterke macht staat ons ter hulp, Hij helpt hen tegen pijnen.
Bij benauwdheid en grote vrees, is Hij onze grootste kracht,
als de aarde verplaatst, vrees dan niet, Hij is uw hemelmacht.
Al wankelen de bergen in het midden van de zeeën,
de wateren schuimen daardoor, Hij laat de wolken sprayen.
Door hun onstuimigheid beven de bergen op aarde,
maar God onze burcht, staat klaar, Zijn hulp heeft levenswaarde.

De rivier en beekjes gaan bruisend naar de stad van God, de Heer,
het heiligste onder de woningen is Zijn huis en Zijn eer.
God is haar middelpunt, zij wankelt niet, het staat pal gericht,
God zal haar helpen bij het aanbreken van het morgenlicht.
Volkeren woedden, koninkrijken zullen vallen en beven,
Hij verheft Zijn stem, de aarde versmelt er is geen leven.
Een vaste burcht is Jacobs God, kom en aanschouw Zijn werk,
die verwoestingen brengt,maar de werken van Hem zijn sterk.

De Heer van legermachten is steeds weer met ons allen,
die oorlogen stopt op aarde, het doek gaat vallen.
Hij verbreekt de boog, slaat lansen stuk, strijdwagens branden,
laat af en weet, Ik ben God, Ik laat hen allen stranden.
Ik ben verhoogd boven de volken van deze aarde,
De Heer van legermachten is hoog verheven, mijn waarde,
een vaste Burcht is Jacobs God, Hij is in ons leven,
als je naar Zijn gebod leeft, zal je voor Hem niet beven.

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vaste Burcht is onze God!’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.