INLOGGEN
«»

Danklied voor genezing.

Psalm 30. Van David. Een lied voor de inwijding van Davids huis.
Danklied voor genezing.

Ik zal U verhogen mijn Heer, U heeft mij opgetrokken,
de vijand had geen vreugde, zij vielen voor U als blokken.
Tot U, o Heer, riep ik om hulp, U heeft mij toen genezen,
U trok mij uit het doods rijk, maakte van mij een nieuw wezen.

U weerhield mij van het gravendal , mijn Heer mijn strijder,
Psalm zingt de Heer, U vromen, onze grote bevrijder.
Looft in des Heren heilig huis, Zijn heilige naam met eer,
Zijn toorn is slechts een tel, echter Zijn welbehagen vermeert.

Was er in de nacht geween, de ochtend gaf toch weer gejuich,
als ik in alle dankbaarheid en deemoed voor U neder buig.
Onbezorgdheid liet mij denken: ‘ik zal nooit wankelen of krenken,’
ik stond er, verschrikt, toen U zich voor mij verborg en mij deed denken:

Wat voor gewin ligt er in mijn bloed of dalen in het graf,
kan het stof u loven Heer, Uw trouw vermelden dag aan dag?’
Ik smeekte om genade en riep:‘Wilt U mij toch helpen!’
U gaf in ruil voor droefheid blijheid, die mijn tranen stelpten.

Mijn rouwklacht boog U om, veranderde in blijde dansen,
mijn kleed maakte U los en ik kreeg daardoor nieuwe kansen!
Mijn psalm zal daardoor klinken door het dal van Sion,
o Heer mijn God, dank U dat U alles overwon!

Bewerkt door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Danklied voor genezing.’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.