INLOGGEN
«»

De Koning der Ere en Zijn volk !

Psalm 24.
Van David
De Koning der Ere en Zijn volk !

De aarde en haar volheid is van onze Heer,
velen die daarop wonen brengen Hem hun eer.
Want Hij heeft haar in grote zeeën geschapen,
in de stromen gevestigd als glanzend wapen.

Wie mag naar Hem toe om Zijn Berg te beklimmen?
Die zuiver en rein van hart is, Hem beminnen.
Wie mag opstaan en gaan naar Zijn Heilige Stad?
Zijn geliefden, die de vrede lief hebben gehad.

Hij die zijn ziel niet op slechtheid richt en vals zweert,
die ontvangt grootse zegen en zit niet verkeerd.
Hij zal die Gerechtigheid ontvangen van zijn God,
Zijn voortdurende Nabijheid is zijn Heerlijk lot.

Het geslacht Jacobs zoekt en gaat naar U vragen,
daarin heeft U lust, U zult hen zeker dragen!
Heft dan, o eeuwige deuren, het hoofd omhoog,
de Koning gaat nu door uw triomfale boog,

Wie is die Koning der Ere, Sterk en Machtig,
Geweldenaar in de grote strijd en prachtig?
Heft dan uw hoofden omhoog, eeuwige deuren en poorten,
de Koning gaat onder uw bogen door, met Zijn Cohorten.

Wie is toch die Grootheid Gods, die Heilig is en Goed,
Hij is Koning en Heer van Legermachten, vol moed!

Bewert door Joop Gilhuis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Koning der Ere en Zijn volk !’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.