INLOGGEN
«»

Gods Majesteit in de Schepping

Psalm 19. Van David, voor de koorleider!
Gods Majesteit in de Schepping en in de Wet.

De Hemelen vertellen Gods eer en Zijn Glorie,
Zijn Kracht is Groot, het Universum, Zijn Victorie.
Het Uitspansel dat roept luid in het rond, God is Groot,
Hij zorgde in zes dagen, dat het leven ontsproot.

De dag vertelt zijn woorden door aan de nieuwe dag,
de nacht geeft zijn woorden aan de nieuwe nacht, dat mag.
Het is geen woord met een stem, het wordt niet vernomen,
hun boodschap gaat over de wereld naar heiden en vromen.

Hij heeft een tent neergezet, speciaal voor de zon,
die als een bruidegom uit zijn vertrekken klom.
Jubelend als een sterke held om zijn baan te lopen,
aan de kim zijn start, in de avond rood gedropen.

Niets is er verborgen voor zijn verzengende gloed,
schijnt over goeden en kwaden met dezelfde spoed.
De Wetten van God zijn voor planeten en mensen,
zij verkwikken de ziel, je kunt niets beters wensen.

Wat God ons verklaart is altijd betrouwbaar en goed,
ja, zelfs het onverstand, schenkt Hij Zijn Wijsheid en Moed.
Het Bevel van de Heer is als balsem voor het hart,
de Wetten van God geven je ook zeker geen smart.

Het loutert, verlicht de ogen, Hem dienen maakt rein,
voor altijd bestendig het maakt je steeds weer zo klein.
Kostelijker dan goud, ja van veel zuiver goud en honing,
is het dienen in overgave van mijn Hemelse Koning.

Ook laat Uw knecht zich nu door U ernstig leren,
om Uw vrede te zien en Uw wetten te begeren.
In het houden der wet ligt een rijke beloning,
dwaal ik af, kom ik nooit in Zijn Heerlijke Woning.

Reinig mij daarom toch van mijn verborgen zonden,
laat hoogmoed dan niet heersen of worden gevonden.
Ik wil zo graag onberispelijk voor U leven,
geen overtreding waarvoor ik later moet beven.

Dat het woord van mijn mond U welgevallig mag zijn,
de overleggingen van mijn hart doen U geen pijn.
Grote Heer , mijn Rots, Verlosser en Vestingwerk,
wil mij gebruiken in Uw dienst, maak mij heel sterk!

Bewerkt door Joop Gilhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gods Majesteit in de Schepping ’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.