Ik ben boos !

JackStoop

Ik ben boos, laaiend, woest
over domheid en onrecht, groot en klein!

Ik ben boos, laaiend, woest
op het graaiend kapitalistentuig
dat grote sommen geld vergaard
door uitbuiting van hun medemens!

Ik ben boos, laaiend, woest
op grote multinationale bedrijven
die honend de Aarde verkrachten
op jacht naar nog wat winst.

Ik ben boos, laaiend, woest
op de vergiftigers van lucht, land en water,
op de vernietigers van biotopen,
de moordenaars van plant en dier!

Ik ben boos, laaiend, woest
op mensen die dieren als dingen beschouwen
en ze rücksichtloos laten lijden;
beesten zijn het!

Ik ben boos, laaiend, woest
op machthebbers met kleine pikjes
die bommen gooien op burgers, kinderen,
om hun gekwetste ego te bevredigen!

Ik ben boos, laaiend, woest
op handelaren in wapentuig,
gifgas-chemici, ambitieuze generaals
en calculerende strategen!

Ik ben boos, laaiend, woest
op liegende liberalen en conservatieve christengriezels
die zoeken naar een zondebak
zodat ze hun invloed kunnen behouden!

Ik ben boos, laaiend, woest
op rascistische volksmenners
die de samenleving verdelen
om naar hartenlust te heersen!

Ik ben boos, laaiend, woest
op de domme mensenmassa
die dit alles laat gebeuren
uit gemakzuchtige onverschilligheid!

Ik ben boos, laaiend, woest
op dit kortzichtig ziek systeem
van uitbuiting en vernietiging
in dienst van het grote geld!

Ik ben boos, laaiend, woest
omdat ook ik hier onderdeel van ben,
gedwongen te leven in een wereld
vol geweld en nodeloos lijden!

Ik ben boos, laaiend, woest
omdat ik weinig meer kan doen
dan hier mijn gal te spuwen
als druppel op de gloeiende plaat!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-07-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

JackStoop (Actief sinds: 02-07-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik ben boos !’ van JackStoop zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.