INLOGGEN
«»

terreur 2

in Irak stierven een half miljoen kinderen
als gevolg van sancties
nee, geen medicijnen
er zitten componenten in
voor wapens

hebben we ooit een traan gelaten
voor dit massale slachten
werden er bloemen en knuffels neergelegd?
was er iemand die Imagine zong?

toen waren er bewijzen voor verboden wapens
een minister toonde kaarten
dat doekje voor het grote bloeden
had beter een geologische kaart meegebracht
van Irak
er werden openstaande deuren ingetrapt
met kisten. Welke kisten?
W en Blair
organiseerden dit neokoloniale feestje
dus de sancties waren nutteloos
en kinderen stierven om niets?
daar is een woord voor

en waar bleef het protest
morele verontwaardiging
is blijkbaar selectief
hoe verder van ons bed

maar in deze heerlijke nieuwe wereld
is zoals we mogen ondervinden
alles met alles verbonden
oceanen zijn een plas
vol tranen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘terreur 2’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.