IJskappen

Zywa

Groepen mensen trekken leiders aan
geven hen macht, en die macht
trekt mensen aan

In nieuwe tijden smelt de macht
Aanhangers haken af
Het peil daalt weer

Zo stuwen en duwen de massa's
de wateren der welvaart op en neer
alsof het hen overkomt

Ver weg beweegt de zee mee
brengt daar droogte of vloed
en kwelt de mensen tot ze zich verenigen

in een tegenmacht, hun heil
en ondergang over zich afroepen
met alle gevolgen van dien

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Zywa (Actief sinds: 25-04-2018)

Informatie bij het gedicht

Zelfgravitatie effect --- Bundel "Andere tijden"

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘IJskappen’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.