GUNST BIJ EINDE

Han Messie

Het oude Babylonische volk
was wreed en heerszuchtig
vertrapte vele landen
gelegen om het eigen rijk

toch kreeg de gestrafte
wachtend op terechtstelling
een eigenaardig eerbetoon

de terdoodveroordeelde nam
in de laatste zeven dagen
van zijn aflopend leven
deel in de wijze raad
van het bestuur der stad

de klamme angst van iemand
die het aardse bestaan
spoedig zou verlaten
schiep afstand van het gebeuren
een ruime en scherpe blik
op kleinzielig mensdom.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘GUNST BIJ EINDE’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.