INLOGGEN
«»

Van mening

van links naar rechts
meer keuze dan het alfabet
wie is er straks aan zet
gonst over stad en landerijen

Als het hem niet lukt
lost zij het vast wel op
alles moet op de schop
nu het stikt van lange rijen

Eén stapje terug is terreur
dat doen we in geen eeuwen
nog liever voor de leeuwen
dan inleveren op het vrijen

Voor niemand appeltje-eitje
zeker als we ook bedenken
we moeten ruimte schenken
aan het ritme van getijen

houden onze grote monden
nog steeds van die woorden
nu en dan leiden tot moorden
luister naar de stilte van bijen

Alle grote afwezige zijn klein
niet van een stuk te krijgen
strijden niet alleen voor hun eigen
maar blijven bezig ons te vlijen

met een knipoog naar de klok
is het opschieten geblazen
geen tijdverlies aan boze bazen
overleven is niet aan de partijen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Wolflow
Actief sinds: 04-02-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van mening’ van Wolflow zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.