INLOGGEN
«»

de kaalgschoren ondermeester

de meester met zijn nek vol spek
straatvechter in maatpak
bevoegde skinhead
staat voor de klas
beslist wie blijven mag
wie gaat, verlaat
ze beven voor de god van ontij
minzaam met die blik
die smeult naar dood
verkondigt hij zijn boodschap
en gooit de tafels op de grond
de tekens blijven uit vanboven
hij moffelt met zin woorden
mensen achter tralies
wiens misdaad was
dat ze er waren
achter de versterkte grenzen
het vergeetboek is drijfnat
de open vlakte van creperen
het tij is dood
maar komt ooit weer tot leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de kaalgschoren ondermeester’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.