INLOGGEN
«»

de kleren van de keizer

na jaren van half slaap
komen de kolossen van de zolder
met een kop vol apenkolder
gaan ze weer marcheren
de keizer draagt zijn nieuwe kleren
ze walsen alles plat
vooral de zo verbonden bloemen

als je maar grof gebekt bent
dan gloort de nieuwe dageraad
de brulkikkers zijn weer terug
gaan ook marcheren
en slaan voorlopig
nog met woorden
de rede plat

de mensen op de bank
kijken naar het moddergooien
grinniken, supporteren wild
politiek hooliganisme wordt geboren
voorlopig nog met woorden

er gaat door de wereld een fluister
mensen, hoor je het niet

het is een oud refrein
voor wie het nog kan horen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de kleren van de keizer’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.