nieuwe regering

Claire Vanfleteren

Nieuwe regering

Wat een kijkcijfers, ze piekten die K 3 tjes,
net zoals het de Rode duivels nu is vergaan.
Dit is echt entertainment, geen politiek.
We hebben onze stem laten horen,
De wat oudere meisjes gepast uitgewuifd.
De drie nieuwe met grote trom binnen gehaald.

Erg democratisch, als je het mij vraagt.
Televoting is uiteraard niet heiligmakend,
maar dat zijn verkiezingen eigenlijk ook niet.
Misschien een tv show met regering zoekt regering.

Zou het resultaat flauwe kul zijn
of zou het beter meevallen, dan verwacht.
Even een voorstel moeten doen,
Show gepresenteerd door Premier Michel.

Niemand buiten de contreien, dat mag niet,
alleen een landgenoot kan dat en die moet
hartstikke zwijgen over zaken van staatsbelang.
Waar wachten we nog op?

Ik stem voor!

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Claire Vanfleteren (Actief sinds: 11-01-2014)

Informatie bij het gedicht

Geen slecht idee om iedereen in ons land te laten stemmen voor gelijk welke beslissing, het zou er misschien beter aan toe gaan.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘nieuwe regering’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.