INLOGGEN
«»

Geloven

Geloven

Geloven is geen vrome beleving
Maar een leven vanuit de vergeving
Vanuit de hoop, van iets dat je niet ziet;
De liefde die God je eenmaal biedt
Geloof is daarom een rijke zegen
Door genade van Hem gekregen
Een genade die bij ieder mens
Wordt toegepast naar Gods eigen wens
Dus “mijn” en “ons” geloof is dus niet
Het geloof dat God elk van ons biedt
Maar waar we wel aan moeten werken
En door Gods Geest laten versterken
In afhankelijkheid en door het gebed
Waarbij je dan ook duidelijk let
Niet af te gaan op eigen wensen
Of verwacht wordt door de mensen
Geloof is dus een gave van de Heer
Dit ervaar je gelovig steeds meer
En dan wordt ook het Pinksterfeest
Een prachtig geloofversterkend feest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geloven’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.