INLOGGEN
«»

De goede vruchten

Niet om 't lijden heen,
maar door het lijden
staan wij mensen mee terzijde
om te komen in de Gouden stad.

Goede vruchten zijn de gaven
van de Ware Geest.
Liefde, ootmoed, mededogen,
deernis om de mens het meest.

Dat is wat de goede God wil.
Dat zijn vruchten op zijn best.
Eerst de kruisdood, dan het Pasen.
Eerst de graankorrel die sterft.

Anders kan het graan niet groeien
anders kan de boom niet bloeien
Zalig wie die vruchten erft.
Dan wordt Pasen overwinning
mogen wij juichen bij het graf,

Halleluja, prijs die Koning
die voor ons Zijn leven gaf.
Zalig lijden, Zalig Pasen
Jezus, onze steun, staf.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De goede vruchten’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.