Vaag?

Gertjan van der Kraan

Vaag?

Pinksteren een vaag gebeuren?
Terwijl het ons juist op doet fleuren
Het is te zien en zelfs bijna tastbaar
Het raakt harten, na tweeduizend jaar
Van zoveel mensen om ons heen
Die stralen nu van kop tot teen
En daarvoor het feest niet zagen zitten
Op iedere vorm van religie zaten te vitten
Niemand heeft hen het geloof opgedrongen
Of in een bepaalde richting gedwongen
Toch heeft het hun hart aangeraakt
Zelfs andere mensen van hen gemaakt
Sommigen werden geheel en al vervuld
Met naastenliefde, vrede en geduld
Terwijl hun hart daarvoor gesloten was
Is het Jezus die hen daarvan genas
Hij schonk hen de beloofde Heilige Geest
Pinksteren is voor hen nu echt een feest
Wil je dat je een bewijs wordt gegeven?
Als je er oprecht om bidt, zul je het beleven.
Want Jezus laat geen enkele bidder staan
Je moet wel met je zonden tot Hem gaan
Wees dus niet op jezelf gericht
Maar houd je blik op Hem gericht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Pinksteren vaag? Kijk om je heen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vaag?’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.