INLOGGEN
«»

Golgotha's namiddag


golgotha’s namiddag


de maskers die
geld en macht dragen
zijn door tal van
mensen hagen op
parades bewonderd

vuisten gebald
de knuist op
het hart hebben zij
hun goden vereerd
zwerend in ganzenpas

nu heerst er een
benauwende sfeer
op de plaats delict
waar verraad echt
manifest gaat worden

bij de donkere
borders van de hof
van getsemane lichtte
het oogwit van judas al
zijn bekentenis op

hij heeft zijn koning
verraden aan de
romeinen die hem
bekroonden en doden
op golgotha’s namiddag

geofferd als speelbal
van intriges en list
hem wacht de glorieuze
wederopstanding
uit het nog gesloten graf


wil melker
01/04/2021
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Golgotha's namiddag’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.