Mijn hulp in bange dagen...

Dakoyria

We vielen elkaar net nog niet in de armen,
dat mag immers niet...
Onze stemmen uitten zich destemeer over
ingehouden gemis en verdriet

Vrijwel gelijktijdig overhandigden we elkaar
een paasattentie, ruim van tevoren al daar!
De blijdschap om het gebaar en de thee snel
al klaar

Mijn heerlijke hulp in bange dagen kwam dit
keer voor een sociaal bezoek
Eens niet heel hard voor mij aan het werk
maar voorzichtig van haar drankje proevend;

erbij nog wat koek.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn hulp in bange dagen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.