INLOGGEN
«»

Hij wist het.

Hij wist het
van begin af aan,
Zijn Vader had het Hem verteld
en tóch is Hij gegaan!

Naar een verdorven wereld,
het brak Zijn Heilig hart,
ons te zien lijden
in zonden en in smart.

Ja, Hij wist het
en tóch nam Hij het kruis,
om ons terug te brengen
bij Zijn Vader Thuis!

Niets kon Hem weerhouden
geen spijkers en geen pijn,
heel de weg heeft Hij gelopen
om dicht bij ons te zijn!

Hij weet het als jij huilt
en ziet ook al jouw strijden,
intens leeft Hij mee
vol van medelijden!

En als de Leidsman van jouw leven
alles weet en ziet,
verandert Hij jouw tranen
in een vreugdelied!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hij wist het.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.