INLOGGEN
«»

Stralend was het ochtendgloren

Stralend was het ochtendgloren
prachtiger dan ooit tevoren.
Het was op de eerste Paasdag,
Twee vrouwen liepen naar het graf.

Maar bij het graf aangekomen,
zagen ze tot hun schrik 't is leeg.
Hun tranen voelden ze komen,
dat Hij niet meer in 't graf verbleef.

Een engel stelde ze gerust,
zijn jullie echt maar niet bevreesd
want jullie Heer is opgestaan,
het nieuwe leven vangt nu aan.

Grote blijdschap kwam over hen,
ze gingen dit nieuws vertellen.
Maar Jezus kwam hen tegemoet,
begroette hen, met wees gegroet.

Zij vielen aan Zijn voeten neer,
aanbaden Hem hun lieve Heer.
Hij zei hen, ga nu haastig voort,
vertel dit zodat ieder 't hoort.

Hun dag die droef begonnen was
Verandert in een blijde lach,
Hij leefde hun geliefde Heer
Hij leeft, zongen ze telkens weer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stralend was het ochtendgloren’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.