INLOGGEN
«»

Nu ontvangen wij nieuw leven

U heeft de boze verslagen,
toen U daar hing aan `t kruis.
U heeft ons zonden gedragen,
stond op,en ging naar Uw Huis.

Wij mogen opstaan ten leven,
verslagen is nu de dood.
U heeft Uw lichaam gegeven,
bent ons nabij in de nood.

Nu ontvangen wij nieuw leven,
onze zonden teniet gedaan.
Wilt U ons zondaars vergeven,
wat wij U hebben aangedaan.

Dat w` Uw geest mogen krijgen,
vol liefde en meedogendheid.
Dat wij voor eeuwig behouden,
leren van Uw barmhartigheid.

Dan is er gejuich in de hemel,
als een zondaar zich bekeerd.
Daarvoor stierf U aan `t kruishout,
voor mij,en ons aller behoud.

Dan juichen wij op blijde toon,
opgestaan Gods enige Zoon.
Hij heeft verslagen dood en hel,
de satan heeft niet meer vrij spel.

Ik dank u lieve goede God,
die zich ontfermd` over ons lot
U wilt dat er geen zondaar sterft,
dat ieder eeuwig leven erft.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nu ontvangen wij nieuw leven’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.