Het is volbracht

Gertjan van der Kraan

Het is volbracht

“Het is volbracht”
Drie woorden maar
Maar wat een kracht
Was toen hoorbaar
Na een intens lijden
En Hij de ogen sloot
Terwijl aan beide zijden
De naderende dood
Wisselend was geland
Vanwege de beleving
Enerzijds de weerstand
Anderzijds de vergeving
Maar deze drie woorden
Niet bestemd voor twee
Maar juist behoorden
Aan een hele zee
Van mensen die geloven
Dat door Zijn dood
Hij kon beloven
Hun eeuwig leven bood

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Goede Vrijdag

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het is volbracht’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.