INLOGGEN
«»

Het volmaakte Offerlam.

Door elke striem en geselslag,
ging Uw rug steeds verder open,
de mensen schreeuwden om Uw dood,
terwijl bloeddruppels langs Uw lichaam dropen.

Negenendertig slagen was het doel,
want sterven mocht U daar nog niet,
het kruis werd op Uw rug gelegd,
de dood lag in het verschiet!

Dit intense smartelijke lijden,
was al voorzegd vanuit Uw Woord,
want juist daardoor kwam er genezing,
toen U genadeloos werd doorboord.

Genezing kwam er ook door Uw striemen,
want U droeg voor ons de smart,
U wilde voor ons lijden,
ja, helen ons gebroken hart!

U alleen droeg onze zonden
en werd voor God een Offerlam,
geslacht, gedood, volmaakt gegeven,
U die alles op U nam.

Nu zijn wij vrij en losgekocht,
want U betaalde onze straf,
uit Liefde deed U dat voor ons
en nam het vonnis van ons af!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst
Actief sinds: 28-12-2014Informatie bij het gedicht:

Jesaja 50:6 Jesaja 52:14 Jesaja 53:2-12. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het volmaakte Offerlam.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.