Ons Pasen

wil melker

Etalages vieren Pasen,
met iedereen een eigen ei.
Lente bloeit in vazen,
een processie loopt voorbij.

Je koopt vandaag geloof,
het vasten is geweest.
De kater van de carnaval,
is nu een lief geel beest.

Waar is het avondmaal,
het kraaien van de haan.
De profetie van de verrijzenis,
ook judas zat daar aan.

Wie ziet nog de drie kruisen,
na spot en foltering.
Joden angstig in hun huizen,
tot het noodweer overging.

De stille zondagmorgen,
de steen, het lege graf,
De opstanding van Jezus.
waar is de hoop die hij ons gaf?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ons Pasen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.