De plechtigheid van Pasen

Coby Poelman - Duisterwinkel

 Er vindt een kleine
 intocht plaats
 vanuit de voorhof
 van de kerk,
 de deur kiert
 langzaam open.
 Voorzichtig
 schrijdt de kerkenraad,
 voorop gaat de diaken,
 dragend het licht
 van Pasen.
 Wanneer de nieuwe
 paaskaars op de
 stander is geplaatst
 klinkt door de
 stille ruimte:

 De Heer is waarlijk
 opgestaan!
 Ons halleluja juicht!

 Vanuit het koor
 zingt nu
 de cantorij
 het lied van Licht
 en Vrede,
 beginnen we
 verheugd met Hem
 het nieuw verlichte leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel (Actief sinds: 28-03-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De plechtigheid van Pasen’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.