Jozef van Arimathea

Coby Poelman - Duisterwinkel

 Zie je de man,
 zo geheel anders
 die om het lichaam
 van Jezus vroeg
 het zorgzaam wikkelde
 in linnen, naar een nieuw
 uitgehouwen rustplaats droeg
 gevolgd door
 diep bedroefde vrouwen,

 hij heeft voor Hem
 een plaats bereid,
 hij, levend in verwachting
 van Gods koninkrijk,
 het lichaam neergevleid
 in het bijzijn
 van de vrouwen.

 Wie is toch deze man
 met die bekende naam,
 wat geeft hij door zijn handelen
 de mensen te verstaan,
 voel je de rust
 in deze man,
 zijn sterke Godsvertrouwen,
 de stilte in de tuin,
 de eerbied van de vrouwen,
 hun moed om na Zijn sterven
 geurolie te bereiden

 het geeft mij houvast
 in de tijd van lijden.

 Bij Lukas 23 : 50 – 56

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel (Actief sinds: 28-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Goede Vrijdag

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jozef van Arimathea’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.