INLOGGEN
«»

In het grijze ochtendlicht

 de nacht
 was koud het graf
 gesloten met een steen

 nog waakten zij
 de vrouwen uit
 zijn groep discipelen

 maar in het grijze
 ochtendlicht ontwaarden
 zij een lege tombe

 witte waden
 toonden vormen
 van zijn gehavend lijf

 maar hij was
 opgestaan en
 naar de mens gegaan

 zijn boodschap
 sprak in alle talen
 bemin elkander in genade

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In het grijze ochtendlicht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.