INLOGGEN
«»

Hoe krijgt dit alles een plaats?

Een vijftal mij dierbare mensen heb ik dit jaar verloren...
Ik heb hen stuk voor stuk heel goed gekend
Je blijft maar praktisch gericht aan de gang omdat deze
gedachte in het geheel niet went

Het zullen er helaas nog meer wel worden, vooral mij als
inmiddels ouder, treft ook wel dit nare lot
Hoe toch zouden ándere rouwenden dit verdriet oplossen?
Zélf ga ik er langzaam aan kapot

O ja, ik richt me best wel op positiefs in mijn leven
Maar soms he, als je dan zo heel alleen en eenzaam zit
Je gaat geleidelijk toch "herkauwen" en wanhoop neemt
van jou opnieuw bezit.

Er blijft alleen volledige acceptatie daarvan... en dát dan
zo heel moeilijk vinden Ben ik zo'n uitzondering daarin,
of zou ik door delen troost en verlichting kunnen vinden?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoe krijgt dit alles een plaats?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.