Een wirwar van emoties

Dakoyria

Het was het allereerste dat ik na zijn dood kocht:
een blikopener waarnaar ik te lang al had gezocht!
Danig was ik van streek en at de inhoud van een
blik daarom koud

Gedachtenloos, heel andere zaken die je zoal dan
bezig houdt
's Avonds, vroeg in bed t.v. gekeken: een humorfilm
met Whoopy Goldberg Ik lachte me naar, het heeft
niet eens ongepast geleken.....

Hoe kón dit nou, nog zeer recent was daar jouw man
Heel veel later besef je dat je flink van de kaart bent,
maar geen enkele huilbui of verwensing die al kwam

Je vindt van jezelf dat je eigenlijk best wel snel bent
gewend Je vat zelfs al razend snel de slaap...
Plotseling ontwaak je 's nachts: je denkt dat je als
vanouds geroepen wordt

Door de kilte van het op zijn raak je wat bevangen
en duikt maar weer snel jouw bed dan in
Voor alle zekerheid laat je maar álle schemerlampen
branden

Een verstikkende angst overvalt je; iemand bellen zal
op dit nachtelijk uur niet meer gaan
Je eet van narigheid wat droge crackers en vermant je
Je spreekt jezelf toe, let op je adem, laat alles los en wil
slápen Zo laat al, zie daar die maan nou staan.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een wirwar van emoties’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.