INLOGGEN
«»

Mijn vader

Uit eikenhout gesneden,
was hij zijn vaders loot ...
met diepe barsten in zijn bast
waar regen, wind en zon
de groeven hebben ingekrast

de lente ooit in jaren,
de ringen in zijn stam
met takken sterk en vrij viriel
recht groeiend en onbuigzaam
de staken altijd nog stabiel

In de zomer,
nieuwe grond rondom zijn wortels
de zaden wijdverspreid
rust kwam om te kommeren
zijn loten toegewijd

menig herfst verzorgde hij,
zijn stam een baken in de wind
wortels duiden zijn domein,
ongenaakbaar, ........
de jaren kregen hem niet klein

de laatste winterse strijd die hij voerde
was zichtbaar elke dag.....
de schors gehavend en verhard.....
en uiteindelijk verraden en gesneuveld.....
door zijn half verweerde hart

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Astronoute
Actief sinds: 07-04-2019Informatie bij het gedicht:

Ter nagedachtenis aan mijn vader; een harde en sterke boer, die uiteindelijk een zorgzame man werd voor mijn moeder. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn vader’ van Astronoute zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.