INLOGGEN
«»

Afscheid van een collega

Ik zag hem aan
zijn ogen staan
in het vroegoude gezicht
scheen zijn laatste licht

Hij liep naar me toe
wankelend en moe
in het septemberbos
liet hij zijn leven los

Nog een keer grappen
langzaam samen stappen
‘nou weer tot gauw,
groeten aan je vrouw’

Drie weken daarna
huilen zijn dochters om pa
samen staan we bij de kist
dalend in de koude mist

Natuurlijk wisten we allen
dat het einde ging vallen
de ziekte zat in het bot
de pijn maakte hem kapot

Ik sprak hem daar toe
de man uit ons midden
jong nog en al moe
verlegen gingen we bidden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jose van Rosmalen
Actief sinds: 21-11-2014Informatie bij het gedicht:

gedicht over het overlijden van een collega Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afscheid van een collega’ van Jose van Rosmalen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.






Om dit gedicht toe te voegen aan je favorieten dien je ingelogd te zijn. Log dus eerst in op de website. Als je nog geen account hebt, maak dan een account aan op deze website.