Jij

Els Broeders

Jij, mijn lief, lief kleintje,
wat heeft jou doen besluiten
terug te keren naar de bron?
Hoe moet ik nu mijn liefde uiten?

Ik kan je nu niet voelen
en kan er ook niet voor je zijn.
Het gemis is groot, mijn lieve schat
en dat doet o zo’n pijn.

Mijn liefdevolle jongen,
Je had beslist een goede reden
en daar vertrouw ik op.
’t Geeft mij een beetje vrede.

En juist daardoor leer jij aan mij
dat liefde onbegrensd kan zijn.
En ik? Ik houd van jou.
En jij toch ook van mij.

En waar men liefde in ons ziet,
nimmer met iets te betalen,
verdwijnt voor even het verdriet
en gaat de zon weer stralen.

Je maakte mij een heel mooi mens.
Ben je er dankbaar voor,
dat ik je ‘n tijdje dragen mocht.
Vervulling van mijn wens.

Je gaf een rijkdom aan mijn bestaan
en hebt mij iets gegeven,
waardoor ik nu en in de toekomst
weer door zal kunnen gaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Broeders (Actief sinds: 27-12-2020)

Informatie bij het gedicht

Jaren geleden maakte ik voor iemand dit gedicht, die haar ongeboren kindje heeft verloren.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jij’ van Els Broeders zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.