INLOGGEN
«»

VAN LAAT NAAR VROEG

Avondschemer streelt met besliste hand
over grafstenen en hoge bomen.
Koele adem laat vredige rust komen
op het veld, waar elke levensvraag landt.

Het duister heeft kunstzinnig verstand,
schept schimmige beelden uit stille dromen.
De nacht wenst dit houwwerk in te tomen,
wacht af, door zegenrijke geest overmand.

Zonneglans bekleedt de omringende haag
vol jonge, opgewekte uitstraling,
die nodend ritselt, ofschoon ongekend, vaag...

Drachtens Zuiderbegraafplaats geeft opbeuring
aan het doen en gebeuren van vandaag,
wat leidt naar ieders eeuwige bestemming.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VAN LAAT NAAR VROEG’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.