INLOGGEN
«»

KLAAS HASPER

In Drachten
rijdt de jonge meubelmaker
trots op een motorfiets
door zijn mooie woonplaats

opeens maakt een ongeluk
een einde aan het leven
van bijna negentien jaren

zijn bescheiden grafzerk
toont de sterke woorden
"Veilig in Jezus' armen
Veilig aan Jezus' hart"
bemoedigt ruim een halve eeuw
bezoekers van de begraafplaats
kijkt met krachtige blik
hoopgevend uit over
de Burgemeester Wuiteweg.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Klaas Hasper werd op 1 Mei 1934 in Drachten geboren, verongelukte aldaar op 4 April 1953 met de motorfiets. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘KLAAS HASPER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.