HET KLEINE REQUIEM

Rob de Wilt

HET KLEINE REQUIEM
Niemand weet hoe arm hij is,
Als hij in de enge kist
‘t Hoofd omlaag wordt weggedragen,
Trap-af van het hoogst verdiep;
Van die daar zo statig schrijden,
Hem, ontdaan, naar ‘t graf geleiden,
Kijkt er menig in ‘t geniep
Op de klok hoe laat het is.
Niemand weet hoe arm hij is.

Niemand weet hoe rijk hij is.
Hij die dagelijks heeft gevlogen,
Heeft gezameld, heeft gezogen,
Zonder erg der stonden honing.
En nu, wat hij heeft verworven,
Eindelijk mag binnendragen
In de welbekende korve.
Zijne last is zijn beloning.
Niemand weet hoe rijk hij is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Rob de Wilt (Actief sinds: 29-07-2022)

Informatie bij het gedicht

Rob de Wilt (1901-1969)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HET KLEINE REQUIEM’ van Rob de Wilt zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.