INLOGGEN
«»

Onvergetelijke woorden

Onvergetelijke woorden

Bij het sterven gesproken woorden,
Die onvergetelijk toebehoorden
Aan een deel van het gezamenlijk leven,
Kunnen vaak troost en kracht geven
Op momenten dat het moeilijk is,
Bij eenzaamheid en verdriet bij het gemis.
Maar de woorden van eeuwigheidswaarde
Voor ieder mens op heel de aarde
Werden uitgesproken met alle kracht
De woorden: “Het is volbracht”.
Gevolgd door opstanding en toch leven
Wat aan iedereen zal worden gegeven
Die deze heilsfeiten dan ook belijdt
Ondanks hun moeite, twijfel en strijd.
Door houvast aan die Woorden in Zijn Geest,
Kijk je verlangend uit naar dit grote feest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Emotionele uitspraken bij overlijden die je bijblijven Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onvergetelijke woorden’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.