INLOGGEN
«»

Manon

Manon

Ik kwam een klassenfoto tegen
Van de middelbare school
Met daarop Manon
Ik dacht gelijk
Hé Manon, waar ben jij gebleven ?
Hoe is het jou
De laatste pakweg vijfentwintig jaar
Eigenlijk vergaan ?
Dus ik googelde haar naam
En ik vond haar naam
In een rouwadvertentie
Uit het jaar 2004
Manon was overleden
Ze is nooit ouder geworden
Dan negenentwintig jaar
Uit de advertentie bleek ook
Dat ze geboren was
Op exact dezelfde dag als ik
In precies hetzelfde jaar

Manon
Was een mooi meisje
En ook best populair
In ieder geval
Veel te mooi en te populair
Om met mij te praten
Maar dat deed ze wel
In tegenstelling tot de andere mooie
En populaire meisjes op school
Waarvoor alsnog mijn dank

Manon vond mij wel grappig
En ze was aardig voor mij
Niet dat we bevriend waren ofzo
Dat was een brug te ver
Maar ze zag mij wel staan
Ik bestond zowaar voor haar
En dat vond ik al heel wat
Ik waardeerde haar enorm
Ik heb haar na de middelbare school
Nooit meer gezien
In gedachten
Glimlacht ze nog naar mij
En ik voel me verdrietig
Veel te jong overleden is zij

Lieve Manon
Je was aardig voor mij
Dank je wel daarvoor
Dank je wel dat jij er was
Je bent nog niet vergeten
Niet door mij
Ik weet verder niet
Wat ik zou kunnen zeggen
Behalve
Ik wou dat je nog leefde
En vooral
Rust zacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Manon’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.