INLOGGEN
«»

Het ongeluk

Nooit hadden ze enig besef ,
ze hadden wel vaakveel lef .

lef om te rijden onder invloed ,
al zelfs een aantal keer het rijbewijs kwijt. en daarvoor beboet .

Ze gingen vaak naar een grote discotheek ,
Bij hun daar ergens in de streek .

Hun vriendinnen zeiden tegen hun of hun wel besef hadden wat ze deden ,
dat ze steeds weer onder invloed in de nacht terug reden .

Op een avond kregen de jongens en de dames daar ruzie over ,
Het had geen resultaat , het resultaat van die ruzie had geen invloed op hun dus het uiteindelijke resultaat was maar pover .

Die avond besloten ze dan maar samen uit te gaan,
Zo gezegd is zo gedaan .

ze maakte in de discotheek daar veel plezier ,
dronken veel shotjes , en flink wat bier .

Toch kwam ze dat duur te staan ,
want die maat zou toch weer achter het stuur kruipen en gaan .

Die nacht ,
Waar vaak nog over werd nagedacht .

Die ene bocht die ze niet zagen ,
Rijdend met volle snelheid tegen een boom met hun wagen .

Ze waren op slag dood , iedereen had ze al gewaarschuwd maar ze wouden nooit luisteren naar wat andere mensen zeiden,
Ze zouden wel eventjes hun eigen leventje leiden .

Die ene nacht die nooit meer uit de mensen hun geheugen gegriefd wordt ,
Ze waren allebei nog maar begin 20 , nog een heel leven voor de boeg maar ze leefde uiteindelijk maar kort .

Niemand kon ze tegenhouden , ze wisten met drinken ook geen stop ,
en hadden niemand die wou rijden , want wie was de Bob ?

Vooral de ouders en familie zijn altijd er nog mee bezig en over aan het treuren
Mensen die 1 jaar later nog steeds bloemen bij die boom neerzetten ,
en nooit dachten aan het feit dat dit, zo iets verschrikkelijks kon gebeuren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het ongeluk’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.