Achterlaten

MarVell

Leeg
Lam
Leeg
Lichaam
Leeg
Levenloos.

Verlaten en verlaten worden
Achterlaten en achtergelaten worden
Oud en jong
Grootvader en kleinzoon
Aanvaard en wanhopig
Afscheid en afscheid.

Ik voel, jij niet
Ik zie, jij niet
Ik hoor, jij niet
Ik proef, jij niet
Ik ruik, jij niet
Ik ben op, jij ook

Wij zijn verdwaald
Wij zijn bang
Wij tasten in het duister
Wij zijn gescheiden
Wij zijn alleen
Wij zijn samen.

Lam levenloos lichaam,
Leeg Leeg Leeg…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MarVell (Actief sinds: 11-04-2014)

Informatie bij het gedicht

Ik draag dit gedicht op aan mijn grootvader die een ongeneeslijke ziekte had en er aan is bezweken. Alle strofen zijn negatief behalve de laatste versregel dit is om toch de hoop te creëren dat de kleinzoon en de grootvader in hetzelfde schuitje zitten.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Achterlaten’ van MarVell zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.