Het bidden voor de dood

wil melker

 hoogte geeft geluid
 zijn stilte terug
 mensen buigen in gebed

 generaties litanieën
 hebben heiligen met
 rozenkransen neergezet

 beelden gapen op pilaren
 ogen navelstaren en hun
 handen reiken naar de heer

 de zon mat kleuren
 door het glas in lood verlicht
 het bidden voor de dood

 stofjes dansen heel
 devoot in slierten rook van
 meer dan duizend kaarsen

 het orgel speelt een lied
 van ongeschreven regels
 die partituur vergeet ik niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het bidden voor de dood’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.