INLOGGEN
«»

Die leuke griet

 jij ontbladerde tot spriet
 waar was toch
 die leuke griet gebleven

 weg viel het zachte ruisen
 alleen in strak
 kon nog karakter huizen

 al in de zomer kwam
 het eerste geel
 nog had je groen genoeg

 pas later herfstte jij
 in volle zon
 toen de deformatie echt begon

 standvastig als jij was
 kleedde jij je bast
 met positieve kleuren

 alom verhullend
 wat daaronder
 op het punt stond te gebeuren

 jij bent een duurzaam
 monument gebleken
 dat ook na je dood is blijven leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

06/11/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Die leuke griet’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.