INLOGGEN
«»

De zetbaas

Met de opbrengst kocht hij de bank
het waterbedrijf en computerhallen
Modern Monopoly. Hij investeerde
in geavanceerde filters en internet

Met een knipoog behield hij zijn titel
'Huisbaas'. Ach, die goede oude tijd
Nu zijn wij de eigenaars, we betalen
de abonnementen en lossen onze schuld af

Het gaat goed, steeds minder
leden zijn actief, men praat aan de zijlijn
en eigenaars met een eigenbelang
verzamelen volmachten

De beheerder handelt
opportunistisch en volgt
de buitenwereld
Er wordt geroepen

om een ander systeem:
bij zo weinig betrokkenheid
volstaat een overdracht van macht -
blanco tot de zaken zijn gedaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Het democratische besluit tot het delegeren van uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht aan één persoon of groep van superrijken Huisbaas / Corps noble, C.social / Aristocratie, Oligarchie Vereniging van Eigenaars / Corps législatif (wetgevend lichaam) / Democratie Delegeren / Corps commun / Populistisch totalitarisme Bundel "Het drama" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zetbaas’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.